Birthe's Madside

 

Kokosruder med kokosglasur
  • Dejen:
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 dl mælk eller kaffefløde
  • 175 g mel
  • 2 strøgne tsk bagepulver
  • 1 dl kokosmel
  • revet skal af 1 citron
  • saften af ½ citron
  • Glasur:
  • 2½ dl kokosmel
  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk mælk

Til dejen piskes æggene til en tyk æggesnaps med sukkeret, og heri kommes det smeltede smør, men afsvalede, smør sammen med mælken og vanillesukkeret. Når dette er rørt i dejen, blander de mel, bagepulver,kokosmel, citronskal og saft i, og dejen røres sammen. Hældes i en aflang lille bradepande, hvori ligger bagepapir, , formen skal være ca. 25x35 cm. Bager på nederste rille på en rist ved 200 grader i 12-15 minutter, til kagen er bagt næsten færdig. Så er i mellemtiden glasuren færdig. De kommer alle 5 ingredienser i en gryde og lader det lige varme op til kogepunktet. Så er glasuren færdig til at smørres ud over kagen, der nu kan flyttes op på den mellemste rille og bager færdig her i ca. 10 minutter, til glasuren er gyldenbrun. Når kagen er afsvalet, skæres den ud i mindre stykker. Skønne kager, der egner sig mindre godt til at fryse, da glasuren bliver våd.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside