Birthe's Madside

 

Nøddekage 2
8-12 personer
  • 100 g margarine
  • 75 g hasselnødder
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g mandelmasse/marcipan
  • 75 g mandelmel (finthakkede mandelflager)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ dl creme fraiche 38%

Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt margarinen og smør en tærteform eller bageform med lidt af det. Hak hasselnødderne groft og brun dem i ovnen. Pisk sukker og æg hvidt, gerne med elpisker. Herefter piskes den smeltede margarine i. Mandelmassen rives groft på et rivejern og piskes sammen med mandelmel og bagepulver. De afkølede nødder og creme fraichen vendes i massen. Dejen hældes i formen og bages i ca. 25 minutter.

Server evt. råcreme eller frugtkompot til.

 

 

Birthe's Madside