Birthe's Madside

 

Tunesisk mandelappelsinkage
  • 45 g fintrevet daggammelt brød minus skorpe
  • 200 g sukker
  • 100 g mandler
  • 210 ml majsolie
  • 4 æg
  • 1 citron
  • 2 appelsiner
  • 1½ tsk bagepulver
  • Sirup:
  • Saften af citrusfrugterne 85 g sukker
  • 3 nelliker
  • 2 kanelstænger

Mandler, skallen af appelsin og citron, brødkrummer, bagepulver og sukker blendes sammen. Tilsæt æg og olie. Kog ingredienserne til siruppen i ca. 20 minutter til det tykner ganske lidt. Bages i 40 min. ved 180°C. Prik den bagte kage og siruppen hældes over. (Kan holde sig op til 1 uge - vinder i smag efter et par dage).

Servering: Server for eksempel med græsk "style" yoghurt, som kan købes i indvandrerbutikker, eller lad en dansk yoghurt dryppe af natten over i et kaffefilter.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside