Birthe's Madside

 

Biscotto di Prato

På italiensk manér skal man dyppe kiks i den specielle toscanske dessertvin Vinsanto . Man kan få flere importerede kiks til formålet, men man kan også selv bage dem.

  • 500 g mel
  • 4 sammenpiskede æg
  • 500 g sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vanille
  • 1 tsk reven appelsinskal
  • salt
  • 200 g smuttede mandler
  • 150 g pinjekerner
  • smør til pladen

Forvarm ovnen til 190 grader. Rist mandlerne i et par minutter i ovnen, og hak dem groft med pinjekernerne. Sigt melet ned på en plade eller køkkenbordet. Lav en fordybning i midten og fyld æg og de øvrige fine ingredienser i, samt et drys salt. Ælt til dejen er blød og bland mandler og kerner i. Rul dejen ud i lange pølser, der lægges på smurt og melet bagepapir med god afstand imellem. Pensl med lidt æg rørt med vand og bag stængerne i 15 min. Tag dem ud, skær dem i meget skrå skiver og sæt dem igen i ovnen til de er brune. Afkøles og opbevares i dåse.

Kilde: Opskrifter fra det originale køkken i Toscano

 

 

Birthe's Madside