Birthe's Madside

 

Børnedej til forskellige figurer
(90-100 stk.)
  • 100 g smør
  • 3 dl lys farin eller sukker
  • 2 dl sirup
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2-3 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk natron
  • 3 dl mælk
  • 1 kg mel
  • Pynt:
  • glasur af flormelis

Smelt smør, farin og sirup sammen ved svag varme. Tag gryden fra varmen. Rør krydderier og natron i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Afkøl massen helt. Kom melet i, men hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for stiv. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag. Rul dejen ud i ½ cm's tykkelse og skær den ud med kageforme. Bag kagerne på øverste ribbe i ovnen til de er svagt lysebrune, ca. 5 min. ved 200C. Pynt kagerne når de er helt kolde.

Tips: Server kagerne med drikkeyoghurt til børnefødselsdage.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside