Birthe's Madside

 

Chokospelttoppe
2 plader
  • ¼ l æggehvider piskes med 50 g sukker
  • 250 g smeltet smør
  • 135 g økologiske rør- eller roesukker
  • 150 g hakket chokolade
  • lidt appelsinolie eller reven skal af en økologisk appelsin
  • 7 g kakao
  • 275 g valset spelt (fine havregryn kan også bruges)
  • 175 g sigtet spelt (hvedemel kan også bruges)
  1. Æggehvider piskes. Smørret smeltes. Rørsukker, chokolade, kakao, orangeolie, sigtet spelt og valset spelt blandes sammen. Det smeltede smør blandes i, og de piskede æggehvider vendes i til sidst - lidt ad gangen.
  2. Sættes i toppe med to spiseskeer på bagepapir eller en smørsmurt og melet plade. Bages lyse ved 170. grader i ca. 40 minutter. Kan evt. bunddyppes med tempereret økologisk chokolade.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside