Birthe's Madside

 

Farmors julekiks
Bagværk, brød 40 stk
  • 50 g gær
  • 100 g smør eller Margarine
  • 5 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 700 g hvedemel

Smudr gæren i et fad. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælk og lun det til ca. 37°. Det hældes i skålen. Tilsæt salt og det meste af melet. Ælt dejen til den er blank og smidig og sæt den til hævning tildækket i ca 30 min.

Rul dejen ud på et melet bord. Del dejen i 4 dele, rul hver del ud til en plade på ca. ½ cm tykkelse. Prik dejen med en gaffel. Skær dejen ud i ruder på ca 12 x 12 cm. Læg dem på en beklædt bageplade. Bages direkte, uden hævning i ovnen ved 225° i ca. 10 min til de har fået farve.

 

 

Birthe's Madside