Birthe's Madside

 

Fedtebrød, sønderjydske
ca. 90 stk.
  • Dej:
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 75 g kokosmel
  • 1 æggehvide
  • 125 g melis
  • Pynt:
  • 175 g flormelis
  • 3 spsk kogende vand
  • 35 g kokosmel

Mel og bagepulver sigtes sammen, Fast, koldt smør hakkes i. Kokosmelet blandes i. Æggehvide og sukker røre sammen og æltes i melet. Dejen lægges koldt, til den er fast. Den rulles ud i 2 mm's tykkelse, skæres med klejnesporen i 6 cm brede strimler, der deles i trekanter. Kagerne stilles på smurte plader, der sættes i forvarmet ovne. Bagetid 5-6 min. ved 200°. Kagerne glaseres varme med vandglasur og drysses med kokosmel.

Kilde: Tørsleff's blaa bagebog, 42. oplag.

Inger Andresen
Min mor bagte dem altid til at tage med på skovtur.

 

 

Birthe's Madside