Birthe's Madside

 

Ingefærkager
(ca. 75 stk)
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk ingefær
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk natron
  • 200 g sukker
  • 85 g plantemargarine
  • 10 g gær
  • ½ spsk mælk
  • 1 æg

Bland mel, krydderier og natron. Tilsæt sukkeret. Tilsæt plantemargarinen, som fordeles i små klatter. Udrør gæren i mælken og tilsæt sammen med ægget. Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Tril dejen i kugler på størrelse med en valnød.

Bagetid: Ca. 10 minutter ved 175 grader.

Energi i hele portionen: 10.110 kJ fordelt på 29% fra fedt, 5% fra protein, 66% fra kulhydrat.

Kilde: Hjerteforeningen: Julens små kager 1994.

Indsendt af Lotte Ebdrup

 

 

Birthe's Madside