Birthe's Madside

 

Kanelstænger med mandler
(70 stk)
  • 300 g mel
  • 75 g usmuttede, snittede mandler
  • 100 g smør
  • 170 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 små æg (vægtklasse 5)
  • Pynt:
  • 100 g mørk overtrækschokolade
  • evt. kulørt krymmel

Bland mel, mandler, smørret i mindre stykker, sukker og kanel. Arbejd det godt sammen, inden æggene til slut æltes i. Dejen skal være smidig og glat. Lad den hvile køligt i 30 minutter. Del dejen i 7 klumper og tril dem til tynde pølser, der skæres i hver 10 stykker. Læg kagerne på en bageplade belagt med bagepapir og bag dem på midterste rille ved 200 grader i 6-8 min. Køl af. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp nu enderne af de kolde kager i chokoladen og læg dem på et stykke bagepapir. Drys evt. straks med krymmel. (Jeg synes de ser bedst ud uden!)

Kilde: Ude og Hjemme, nr 48 1995.

 

 

Birthe's Madside