Birthe's Madside

 

Kryddernødder
(ca. 100 stk)
  • 5 æg
  • 250 g sukker
  • 1 knsp hjortetaksalt udrørt i 1 spsk rom
  • reven skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ tsk friskmalet hvid peber
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødte koriander
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 750 g mel
  • Pensling:
  • 1-2 spsk rom
  • 75 g puddersukker

Pisk æg og sukker tykt. Bland alle ingredienser sammen med halvdelen af melet i ægge/sukkerblandingen. Ælt dejen fast med resterende mel og læg den køligt til næste dag. Tril dejen til valnøddestore kugler, sæt dem på en plade beklædt med bagepapir og bag kryddernødderne gyldne i ovnen ved 175 grader, 15-20 minutter. Tag kagerne ud, pensl dem med rom og puddersukker, mens de endnu er lune, og lad dem afkøle. Eller vælg at lade kagerne afkøle og pensl dem med romglasur.

Kilde: Alt for damerne nr. 49, 1995

 

 

Birthe's Madside