Birthe's Madside

 

Lones pebernødder - de gode stærke
(ca. 250 stk.)
  • 500 g mel (8,5 dl)
  • 125 g smør el. margarine
  • 200 g mørk farin (3,5 dl)
  • 2 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk reven muskat
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nellike
  • 150 g hakkede hasselnødder
  • 2 æg
  • 1 evt. 2 spsk vand

Mel og smør smuldres. De øvrige ingredienser blandes i, æg og vand til sidst. Dejen æltes godt igennem og hviler koldt, inden den rulles i stænger (fingertykke). Stængerne skæres i små stykker, der trilles til kugler.

Bagetid: Ca. 10-12 min. ved 175 gr.

Kilde: Lone Kirketerp Hald

 

 

Birthe's Madside