Birthe's Madside

 

Mandelflarn med appelsin ca 20 flarn
  • 100 g mandler
  • 1 ½ dl flormelis
  • 3 spsk mel
  • 2 ½ spsk appelsinsaft
  • reven skal af ½ appelsin
  • 75 g smør

Smut og hak mandlerne. Bland mandler, flormelis og mel i en skål. Tilsæt appelsinsaft og reven skal. Smelt fedtstoffet og lad det køle. Bland fedtstoffet i dejen. Rør til det er ordentligt blandet. Dæk skålen med plastfolie og lad det stå koldt i 2 timer. Kom små klatter ad dejen på en plade, der er beklædt med pagepapir. Bred dejen lidt ud. Bag flarnerne ved 175 grader i ca 10 min på midterste rille. Lad flarnerne køle noget, inden du forsigtigt løfter dem af med f.eks. en stegespade. Bøj evt. kagerne over en rund stok. Lad derefter flarnerne blive stive, inden du rører ved dem. Servér dem nybagte, så de ikke mister deres sprødhed.

 

 

Birthe's Madside