Birthe's Madside

 

Små havregrynskager med flødeskum
(ca. 18 kager)
  • 100 g smør
  • 100 g lys farin (ca. 1½ dl)
  • 100 g havregryn
  • Pynt:
  • 100 g overtrækschokolade
  • 2 appelsinskiver skåret i 1/8
  • Fyld:
  • 2 dl piskefløde
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 tsk revet appelsinskal

Rør smør og farin godt. Vend havregrynene i. Smør dejen tyndt ud på bagepapir eller smurt bageplade i 36 små runde kager (ca. 6 cm i diameter), med god afstand imellem. Bag dem midt i ovnen. Når kagerne er afkølede overtrækkes halvdelen med smeltet overtrækschokolade, og pyntes med appelsinstykker.

Inden servering: Pisk fløden stiv, og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Læg fyldet imellem kagerne.

Bagetid: Ca. 5 min. ved 200 grader.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside