Birthe's Madside

 

Små napolionshatte
Kager, bagning 40 personer
  • 150 g hvedemel
  • 75 g floursukker
  • 100 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk koldt vand
  • 125 g ren, rå marcipan

Bagetid: Ca. 8 min ved 200°

Bland mel og floursukker sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 5½ cm. i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca 40 kager. Tril ca 40 små marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Sæt napolionshattene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.

Tip: "Hattenes" hjørner kan dyppes i smeltet overtrækschokolade.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside