Birthe's Madside

 

Sommerkranse 32 stk
  • 575 g mel
  • 75 g sukker
  • 75 g gær
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 2 ½ dl mælk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • reven skal af 1 appelsin el. citron

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt alt sammen til en ensartet dej. Hæver i ca 15 min - tildækket. Dejen deles i to stykker, der trilles ud til pølser ( ca 60 cm's længde). Hver pølse deles i 16 stykker, der formes til boller, som stilles på viskestykker og hæver i ca 10 min - tildækket. Derefter laves et hul i midten af bollen, og dette hul udvides med pegefingrene, så der danner sig en ring. Ringene lægges tilbage på viskestykket og efterhæver i ca 10 min - tildækket. Ringene koges i fedt, palmin eller olie (som klejner) og lægges på fedtsugene papir. Ringene vendes i sukker, medens de endnu er fedtede.

 

 

Birthe's Madside