Birthe's Madside

 

Stockholmkager ca 50 stk.
  • Dej:
  • 150 g smør
  • 3/4 dl sukker
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 ½ dl hvedemel
  • Fyld:
  • Hindbærsyltetøj
  • Pynt:
  • Finthakkede mandler eller nødder

Rør fedtstof og sukker. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker. Rør mel i dejen til den er smidig. Form dejen til 2 ruller, ca 2 ½ cm i diameter og ca 28 cm lange. Tril rullerne i mandler eller nødder. Lad stængerne hvile i køleskabet ½-1 time. Skær stængerne i ca 1 cm tykke skiver. Læg dem på plader med bagepapir. Lav en fordybning midt i hver kage og kom syltetøj i. Bag kagerne midt i en 175 grader varm ovn ca 14 min eller til de er lyst gyldne. Lad kagerne køle af på en rist. Opbevar kagerne i en dåse med tætsluttende låg eller frys dem ned. Læg gerne smørrebrødspapir mellem lagene, så kagerne ikke klistrer sammen.

 

 

Birthe's Madside