Birthe's Madside

 

Svenske chokoladebrød
(ca. 125 stk)
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • Pynt:
  • æggehvide
  • perlesukker
  • evt. snittede mandler

Bland alle de tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret lind). Rul dejen ud i 3 stænger på 1½ cm's tykkelse. Læg stængerne på en smurt bageplade. Pensl med sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker og mandler. Bag kagerne øverst i ovnen ved 175C i ca. 10 min. Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå snitter.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside