Birthe's Madside

 

Tre slags småkager af samme dej

Arbejdstid: 45 minutter

Dejen er fryse-egnet

  • Grunddej: 

  • 500 g mel

  • 350 g smør

  • 175 g flormelis

  • 1 æg

Smuldr smørret i melet. Tilsæt flormelis og æg og ælt hurtig dejen sammen.

Nøddekager:

  • 1/3 portion grunddej

  • 25 g nødder

Bland 1/3 af dejen med hakkede nødder. Tril dejen til tykke stænger og læg dem koldt 1-2 timer. Skær rullerne i skiver og bag kagerne 6-8 minutter ved 200 grader. Lad kagerne afkøle på bagerist, før de kommes i en kagedåse.

Ingefærpomeranstænger:

  • 1/3 portion dej

  • ½ tsk ingefær

  • 25 g pomeranskal

Ælt dejen sammen med ingefær og pomeranskal. Lad den evt. hvile koldt 1 time. Rul dejen i fingertykke stænger og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Bag kagerne ca. 10 minutter ved 200 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Mandelkager:

  • 1/3 portion dej

  • 25-50 g mandler

Skold og smut mandlerne. Tril dejen i små kugler. Stik 1 mandel eller en flækket mandel i hver kage. Bag kagerne 10-12 minutter ved 200 grader. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside