Birthe's Madside

 

Vanillekranse 2

Det (efter min mening) bedste bud på hjemmelavede vanillekranse: Opskriften giver omkring 60 kranse (alt efter størrelsen, naturligvis!), så det er nok en god ide at doble den.

  • 250 g mel
  • 125 g sukker
  • 200 g smør
  • ½ sammmenpisket æg
  • Kornene af en stang vanille (evt. 2 tsk. vanillesukker)
  1. Hak fedtstoffet ned i melet.
  2. Findel det med fingrene.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  4. Læg dejen koldt i ca. en time.
  5. Lad dejen gå gennem kødhakkeren, og den pølse, der kommer ud i den anden ende deles i stykker på omkring 10 cm.
  6. Dem former du så til kranse.
  7. Og bager dem højt placeret i ovnen ved ca. 200 grader i en 8-10 minutter.

Kilde: Peter Friis Jeppesen

 

 

Birthe's Madside