Birthe's Madside

 

Vanillekranse 3
  • 500 g hvedemel
  • 350 g smør
  • 250 g sukker
  • 100 g mandler
  • 1 æg
  • 1 stang vanille

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland vanillekornene og den fint hakkede vanillestang med sukkeret og bland det i sammen med det let piskede æg. Dejen kan formes på flere måder efter temperament. Man kan bruge en kødmaskine med et sæt bageplader, køre dejen igennem og skære den i stykker på ca. 10 cm, der formes til kranse. En anden mulighed er at rulle dejen og skære den i stykker af ca. 10 cm, der formes til kranse. Eller man kan blot rulle dejen ud og stikke runde kager ud med et glas eller lignende. Bages ved 200 C i ca. 10 min, og afkøles på rist.

Kilde: Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside