Birthe's Madside

 

Bran-muffins med rosiner
4 personer

Bran-muffins er lækre som en lille snack up på eftermiddagen, fx. til et glad mælk eller saftevand. De kan bages med eller uden rosiner. Muffins er også gode at servere for gæster. Hvis du ikke bryder dig om rosiner, kan du lave opskriften uden rosiner eller i stedet bruge hakkede nødder. Dejen kan opbevares i køleskab i op til 14 dage. Den er god at have parat hvis der kommer gæster.

  • 2 dl (180 gram) sukker
  • 1 dl vindruekerneolie
  • 2 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 2½ dl (150 g) hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk bagepulver
  • 4 dl Kellogg's Bran Flakes
  • 100 g rosiner
  1. Tænd for ovnen på 200 grader. Pisk sukker, olie, æg og kærnemælk sammen en skål.
  2. Bland mel, salt, bagepulver og Bran Flakes i en anden skål.
  3. Bland de to skåles indhold og rør, til dejen er jævn.
  4. Tilsæt rosiner. Fyld dejen i smurte muffinsforme og bag dem i 20 minutter.

Kilde: Månedsbladet I Form, nr. 5/1997

Søren Mogensen

 

 

Birthe's Madside