Birthe's Madside

 

Briocher 16 stk.
  • 7 dl hvedemel
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • æg til pensling

Bland 6 dl af melet med salt og sukker i en skål. Tilsæt fedtstoffet i mindre stykker og hak det hele sammen med en gaffel. Rør gæren ud i lunkent vand og kom den i skålen. Tilsæt æg og arbejd dejen igennem i ca 5 min, til den er blank og smidig. Tag ca 1/2 dl af dejen fra til "knopper" og bland den med 1 spsk mel til en mere fast dej. Smør briocheformene og drys dem med mel. Læg den store portion dej på et melet bord og del den i 16 dele. Form dem til boller og kom dem i formene. Rul små knopper af den lille portion og læg en på hver brioche. Stil formen på en plade og lad dem hæve i ca 30 min. Pensel briocherne med sammenpisket æg og bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca 10 min. Lad dem afkøle et øjeblik inden du serverer dem.

Tips: I stedet for briocheforme kan du anvende muffinsforme af aluminiumsfolie. I stedet for 16 små briocher kan du lave 2 store. Bag dem ved 250 grader i 45 min.

 

 

Birthe's Madside