Birthe's Madside

 

Chokoladekager
Ca. 40 stk
  • 125 g blødt smør
  • 170 g sukker (ca. 2 dl)
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 tsk revet appelsinskal
  • 100 g hakket, mørk chokolade
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1½ dl piskefløde
  • Glasur:
  • 150 g florsukker (ca. 3 dl)
  • 2½ spsk frisk appelsinsaft
  • Pynt:
  • små appelsintrekanter

Rør smør og sukker godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt mellem hver. Bland hvedemel, bagepulver, appelsinskal, chokolade og nødder sammen og vend blandingen i smørmassen skiftevis med fløden. Fordel dejen i 40 papirsforme og sæt dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen.

Bagetid: Ca. 12 minutter ved 200 grader.

Glasur: Rør florsukker og appelsinsaft sammen og fordel glasuren på de kolde kager.

Tip: Pynt med 200 g smeltet overtrækschokolade i stedet for appelsinglasur.

Servering: Pynt kagerne med appelsintrekanter.

Kilde: Karolines Køkken: Smør er det naturligste til madlavning

 

 

Birthe's Madside