Birthe's Madside

 

Engelske chokolademuffins
Ca. 14 stk.

Disse muffins er ret specielle, de skal smårevne og falde lidt sammen, inden de overtrækkes med chokoladeglasur og pyntes med mandelsnitter, så bliv ikke forskrækket når du ser kagerne! Godt smager de.

  • 2 æg
  • 300 g sukker
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 spsk med lille top kakao
  • 75 g mel
  • 100 g smeltet afsvalet smør
  • Glasur:
  • 125 g sigtet florsukker
  • 1 spsk kakao
  • ca. 1 spsk vand
  • Pynt:
  • mandelsnitter

De pisker æg og sukker (det meget sukker gør kagerne specielle), heri blandes vanillesukker, salt, kakao, mel og til sidst det smeltede - men afkølede - smør. Dejen fordeles i 14 smurte muffin- eller linseforme, der stilles tæt i en lille bradepande eller aluform. Bages ved svag varme, 175°, i 25 - 30 min. Ved den lange bagetid bliver kagerne marengsagtige! Kagerne tages ud, de synker lidt sammen. Når de er næsten kolde, tages de fra formene og pensles med den sammenrørte chokoladeglasur og pyntes med snittede mandler.

Kilde: Eva Hauschildt Sørensen

 

 

Birthe's Madside