Birthe's Madside

 

Muffins med madfyld og muffins med sødt fyld
Ca. 15 stykker i alt
  • Grunddej:

  • 4 dl hvedemel

  • 2½ spsk bagepulver

  • ½ tsk salt

  • 1 spsk sukker + 1 dl ekstra til de søde

  • 2 æg

  • 1 dl letmælk

  • 50 g smeltet smør

  • Madfyld (½ portion dej):

  • ½ rød peberfrugt

  • 35 g ristet bacon eller skinke i strimler

  •  

  • 2 soltørrede tomater

  • 4 dråber tobasco

  • 1 fintsnittet forårsløg

  •  

  • 50 g revet parmesan, emmentaler eller lign.

  • ½ bundt hakket purløg

 

  • Sødt fyld (½ portion dej):

  • 150 g solbær, blåbær eller hindbær (friske eller frosne)

  •  

  • ½ tsk kanel

  • 2 revne gulerødder

  • 2 spsk rosiner

  • 2 spsk hakkede nødder

  •  

  • ½ stang vanille

  • 75 g mørk chokolade, hakket

  • 1 dl kokosmel

Bland alt det tørre sammen i en skål. Pisk æg, mælk og smør sammen i en anden skål.Rør så langsomt det våde ud i det tørre, så det ikke klumper og vend til sidst fyldet i dejen. Er fyldet tørt, kan konsistensen justeres med lidt mere mælk. Fordel dejen i små papirforme eller smurte linseforme og bag dem straks i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter. De bagte muffins kan fryses.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside