Birthe's Madside

 

Åses æblestænger 2 stk
  • 500 g mel
  • 2 ½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 300 g kold smør
  • Fyld:
  • 4 små æbler
  • sukker
  • rosiner
  • Pynt:
  • strøsukker eller glasur

Mælk, gær, sukker og æg røres med det meste af melet (gem lidt til udrullning). Dejen udrulles til ca ½ cm's tykkelse. På 2/3 del af dejen lægges det halve af fedtstoffet, der er skåret ud i tunde skiver. Dejen foldes, så den del, der er uden fedtstof, kommer i mitten. Hæver et lunt sted i 15 min. Dejen udrulles påny, resten af fedtstoffet lægges på de 2/3 af dejen. Dejen foldes som sidste gang. Hæver et lunt sted i 15 min. Dejen deles i 2 lige store dele og rulles ud. Små æblestykker og rosiner lægges på midten. Sukker drysses over, og den ene side foldes over. Herover lægges ligeledes en gang fyld overdrysset med sukker, og den sidste side foldes over. Enderne bukkes op, så fyldet ikke glider ud. Bages på ovnens midterste rille ved 250 grader i 15-20 min, ovenen skal have den rette temperatur fra starten. Kagen pyntes med tesukker eller glasur.

Fryseegnet

 

 

Birthe's Madside