Birthe's Madside

 

Bedstefars skæg - kage med syltetøj og marengs
  • 1 bradepande
  • 125 g Smør eller margarine
  • 300 g Hvedemel
  • 125 g Sukker
  • 2 ts Bagepulver
  • 4 Æggeblommer
  • ca. 1 ½ dl Mælk
  • Indlæg:
  • ca. 5 spsk Jordbærsyltetøj
  • Marengs:
  • 4 Æggehvider
  • 250 g Sukker

Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande (ca. 2½ l). Forbages ca. 15 minutter ved 170°, til overfladen er stiv. Et jævnt lag syltetøj lægges på. Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen. Bagetid: Yderligere ca. 15 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden.

Kilde: Politikens "Vi bager" anno 1969.

 

 

Birthe's Madside