Birthe's Madside

 

Blåbærstænger

  • 50 g gær

  • 1/4 tsk salt

  • 150 g smør

  • 2½ dl mælk

  • 50 g sukker

  • 425 g hvedemel

  • Fyld:

  • 2 dl blåbær

  • 1 tsk kartoffelmel eller 2 dl blåbærsyltetøj

  • 1 æg til pensling

  • ½ dl florsukker

  • 2 - 3 spsk sukker

Findel gæren i dejfadet. Hæld mælken i og rør gæren ud. Tilsæt halvdelen at melet samt salt og sukker. Rør det blødgjorte smør i. Kom det meste af melet i og rør dejen godt sammen. Gem lidt mel til senere udrulning. Tag dejen ud på bordet og del den i to portioner. Rul hver portion ud til en firkant 20x30 cm og læg dem på en smurt plade eller bagepapir. Skær dejsiderne i 6 cm lange snipper. Læg blåbærrene ned langs midten, drys med sukker og kartoffelmel. Flet snipperne sammen over fyldet. Pensl med det piskede æg. Stængerne hæver ca. 1 time. Bages ved 200 grader i ca 15 min., eller til de er gyldne. Drys med florsukker.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside