Birthe's Madside

 

Borgmesterkrans
  • 375 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 ½ dl mælk
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 200 g margarine
  • Fyld:
  • 25 g knuste mandler
  • 40 g flormelis
  • 50 g margarine

Mælken lunes, hældes i et fad - og heri opløses gæren. Husk gæren må ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Dejen rulles ud til et aflangt stykke, ikke for tykt. Fyldet, som er rørt godt sammen, smøres på. dejen deles i tre lange strimler, der rulles sammen som roulader. Disse tre strimler flettes. Sættes på en smurt plade og formes som en krans, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Pensles med æggestryggelsen og drysses med knuste mandler. Bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 225 grader i ca 20 min.

 

 

Birthe's Madside