Birthe's Madside

 

Brunsviger 3
  • 250 g mel
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør/margarine
  • ½ dl rosiner
  • 1¼ dl mælk
  • 25 g gær
  • Glasur:
  • 75 g smør/margarine
  • 75 g farin

Mel og sukker blandes, fedtstoffet smuldres deri, og rosinerne tilsættes. Gæren røres ud i den lunkne mælk, alt blandes og æltes godt sammen. Dejen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted ca. 20 minutter. Dejen rulles ud og lægges i et stort, fladt smurt ovnfast fad eller i det halve af bradepanden. Dejkanterne bøjes lidt op langs kanten. Dejen efterhæves 10-15 minutter, hvorefter man, med en finger, laver nogle fordybninger i dejen. Fedtstoffet halvsmeltes og røres med farin. Denne blanding hældes over dejen. Bages 25-30 min. ved 200 C.

Kilde: Frøken Jensens Kogebog

 

 

Birthe's Madside