Birthe's Madside

 

Fastelavnsboller 2
24 stk.
  • 500 g mel
  • 200 g smør/margarine
  • 75 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • evt. 50 g rosiner og 50 g sukat.
  • Fyld:
  • kogt kagecreme eller marmelade eller ½ liter budding fra dagen før.
  • Pynt Glasur:
  • 100 g florsukker
  • 2 tsk kakao
  • 2 spsk kogende vand

Alt skal have samme temperatur. Mælken lunes, hældes i et fad - og heri opløses gæren. De øvrige ingredienser blandes i - æltes til ensartet dej - hæver tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted. Derefter deles dejen i tre lige store dele, som formes til kugler og hviler 2-3 min. Hver kugle rulles ud til en dejpølse i ca. 24 cm's længde. Dejpølsen deles i 8 stykker, som formes til boller og lægges på smurte plader. I de fleste af bollerne trykkes med tommelfingrene en fordybning i midten. Heri fyldes en stor teskefuld fyld. Bollerne hæver tildækket på et lunt sted til dobbelt størrelse. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° i ca. 12 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten!

Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.

 

 

Birthe's Madside