Birthe's Madside

 

Festkringle fra Springbjerg
  • 300 g mel
  • 200g margarine
  • 50 g gær
  • 2 spsk vand
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • Fyld:
  • 100 g margarine
  • 100 g sukker
  • 50 g rosiner
  • 40 g sukat
  • 80 g marcipan
  • Pynt:
  • 1 æg
  • tesukker
  • mandelsplitter

Smuldr margarinen i melet. Tilsæt gær, der er opløst i lunkent vand sammen med æg og sukker. Rør fyldet sammen, rul dejen ud og fordel fyldet herpå. Form dejen til en kringle og lad den hæve et køligt stad til næste dag, max 12 timer. Pensl med sammenpisket æg. Drys med tesukker og mandelspitter og bag ved 250 grader i 15 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside