Birthe's Madside

 

Finsk syskonkaka med orangemarmelade - 1 bradepande
  • 25 g Smør eller margarine
  • 1 ts Sukker
  • 2 ½ dl Mælk
  • 400 g Hvedemel
  • 25 g Gær
  • Snask:
  • 100 g Smør eller margarine
  • 1/4 ts Stødt kardemomme
  • 3 spsk Sukker
  • Fyld:
  • Orangemarmelade
  • 20 g Hakkede mandler
  • 25 g Smør eller margarine
  • 4 spsk Sukker

Smør og mælk lunes; gæren udrøres heri. Sukker og mel tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 30 minutter. Snasket røres godt og slås ind i gærdejen. Dejen formes i 32 lige store boller. En fordybning laves i hver bolle, 1 tsk orangemarmelade fyldes i. Hullet lukkes igen over fyldet. Bollerne vendes i smeltet smør og derefter i hakkede mandler og sukker. Lægges i en smurt bradepande, og efterhæver ca. 15 minutter. Bagetid: Ca. 20 minutter ved 200°. Sæt en ekstra bageplade under, da mandler og sukker let brænder på og løber over.

Kilde: Politikens "Vi bager" anno 1969.

 

 

Birthe's Madside