Birthe's Madside

 

Flødehorn
16 stykker
  • Dej:

  • 2 dl piskefløde

  • 100 g smør

  • 40 g gær

  • 1 æg

  • 1 æggeblomme

  • 40 g sukker

  • 400 g hvedemel

  • Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg

  • 2 spsk fløde

  • Pynt:

  • 35 g smuttede hakkede mandler

  • lidt tesukker

Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet. Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i. Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i. Melet æltes i til slut. Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning. Lad den hæve 30 minutter. Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele. Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter. Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side. Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter. Pensl nu hvert horn med æggeflødemassen, der er rørt sammen, og drys med mandler og tesukker. Hornene bages ved 200 grader på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside