Birthe's Madside

 

Fynsk Brunsviger

  • Dej:

  • 50 g gær

  • 2 dl fingerlun mælk

  • 500 g hvedemel

  • 100 g fedtstof

  • 50 g sukker

  • 2 æg

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk kardemomme

  • Fyld:

  • 225 g fedtstof

  • 150 g puddersukker (farin)

  • 3 spsk sirup

  • Pynt:

  • 300 g puddersukker (farin)

Opløs først gæren i mælken i fadet - og bland hvedemel, fedtstof, sukker, æg, salt og kardemomme heri. Fyldet (må ikke komme i fadet) røres til en let og luftig masse. Så snart dejen har hævet i ca. 20 min. lægges fladt i et smurt ovnfast fad, så dejen hele vejen rundt går cirka 1 cm op langs fadets kant. Fyldet fordeles over bunden, og puddersukker drysses over. Efterhæves til dobbelt størrelse (eller cirka. 20 min.) Bages ca. 25 min. ved 200ºC.

Servering: Efter cirka en times afkøling ved stuetemperatur er den perfekt. Den kan fryses.

Kilde: Søren Hansen

 

 

Birthe's Madside