Birthe's Madside

 

Julekringle
4 personer

Man kan også godt kalde den fødselsdagskringle

  • 50 g gær
  • 1 dld kold mælk
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk sukker
  • 1 æg
  • 175 g margarine/smør
  • ca. 250 g hvedemel
  • Fyld:
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 25 g hakkede mandler
  • 50 g rosiner
  • 1 æg til pensling
  • lidt perlesukker

Gæren udrøres i mælken og tilsættes salt, sukker og æg. Smør og det meste af melet hakkes sammen, gærvæsken hældes over, og dejen æltes med mere mel efter behov. Dejen rulles ud til en lang, smal strimmel. Fyldet røres sammen og lægges på midten. Siderne foldes ind, så en del af fyldet ligger frit, og deje formes til en kringle. Kringle skal nu hæve et lunt sted i tyve minutter. Den pensles med pisket æg, drysses med perlesukker og får nu 25 minutter i en 200 – 225 grader varm ovn på nederste rille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside