Birthe's Madside

 

Kongelige æblehorn ca 16 stk.
  • 250 g mel
  • 50 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 50 g gær
  • 2 spsk kold mælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • Fyld:
  • Æblemos eller marmelade
  • Pynt:
  • æggehvider og chokoladeglasur
  • 100 g florsukker
  • 2 spsk cacao
  • 2-3 spsk kogende vand

Sukkeret blandes i melet. Det smeltede smør hældes i sammen med gæren, der er udrørt i den kolde mælk. Kardemommen og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes godt og hæver et lunt sted, tildækket, i 20 min. Æltes atter og deles i 2 stykker. Rulles ud til en pandekage, der deles i 8 trekanter. Herpå smøres æblemos el. marmelade, og dejen rulles sammen. Sættes på en smurt plade. Efterhæver lunt og tildækket i 20 min. Pensles med æggehvide eller fløde. Bages i ca 10 min ved 225 grader i forvarmet ovn. Når hornene er kolde, overtrækkes de med chokoladeglasuren.

 

 

Birthe's Madside