Birthe's Madside

 

Kringle, Julies
8 personer

Kringlen der aldrig mislykkes.

  • 300 g mel
  • 200 g plantemargarine
  • 2 æg
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • Fyld:
  • 75 g Kærgaarden smør
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanille
  • 50 g rosiner
  • 2 skrællede æbler (skæres tyndt i både)
  • thesukker

Æggene og gæren piskes sammen med sukker til gæren er opløst. I en anden skål smuldres margarinen i melet. Derefter æltes det hele sammen. Dejen deles i 2 dele.

Fyldet: Smør og sukker røres godt sammen, vanillen kommes i.

Dejen rulles ud til 2 stænger(ingen forhævning) Fyldet lægges på, samt æbler og rosiner,dejen foldes om fyldet. Hæver 20 min. Derefter pensles de 2 stænger med ½ æg. 2 spsk. thesukker strøs ovenpå.

Bages ved 225 grader i 12 min. midt i ovnen.

Serveres lun.

Kilde: Julie Nielsen Rødvig

Jette Nygaard Guttesen

 

 

Birthe's Madside