Birthe's Madside

 

Kugelhopf
  • 25 g gær
  • 85 g smør
  • 1 1/4 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • reven skal fra 1 citron
  • 250 g mel
  • 1 æggehvide
  • ½ dl rom
  • 15-20 smuttede mandler
  • 50 g rosiner
  • flormelis

Udrør gæren i den lune væske og tilsæt sukkeret og halvdelen af melet. Slå det godt igennem med en ske. Lad dejen hæve et lunt sted en halv time. Hæld rommen over rosinerne og lad dem trække hermed, mens dejen hæver. Smelt smøret, lad det svale og rør det sammen med æggeblommerne og den revne citronskal. Ælt det i dejen, når den har hævet første gang. Kom resten af melet i sammen med romrosinerne. Pisk æggehviden stiv og vend den i. Kom smuttede mandler i bunden af en lille smurt springform med rørindsats. Kom dejen i. Lad den hæve 1 time. Bag ved 175 grader i 30 min. Lad gærkagen svale lidt, inden den vendes ud af formen. Drys med sigtet flormelis før servering.

 

 

Birthe's Madside