Birthe's Madside

 

Mandel-Kanel-stænger
  • Dej:
  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 dl fløde el. vand
  • 50 g gær
  • Fyld:
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 3 spsk rosiner
  • evt. 1 spsk sukat eller reven marcipan
  • Pynt:
  • æg
  • sukker mandler

Gæren røres ud i fløden el. vand og hældes i melet sammen med sukker og æg. Dejen æltes sammen og deles midt over. Rul hver del ud til en aflang plade. Rør smør og sukker sammen og fordel det midt ned af dejen sammen med kanel, rosiner og sukat. Fold dejen sammen så fyldet gemmes helt. Læg stængerne på bageplade med bagepapir. Pensles med æg og drys sukker og snittede mandler på. Lad stængerne stå 10-15 min. Bag dem ved 225 grader i 12-15 min.

 

 

Birthe's Madside