Birthe's Madside

 

Mandelhorn
16 stk.
  • 100 g smør
  • 1½ dl fløde eller mælk
  • 25 g gær
  • 1½ spsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • 300 g mel
  • Fyld:
  • remonce af 50 g søde mandler
  • 5 stk bitre mandler
  • 50 g blødt smør
  • 50 g lys farin
  • 1 tsk vanilie
  • Pensling:
  • sammenpisket æg
  • Pynt:
  • snittede mandler

Smelt smørret og tilsæt fløden. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud med vædsken. Tilsæt sukker, salt, æg og mel, hold lidt tilbage. Slå dejen godt igennem, og tilsæt resten af melet. Lad dejen hæve et lunt sted, ca. 40-60 min. Skyl mandlerne og findel dem i blender eller i persillekværn. Rør smør og sukker godt. Tilsæt mandler og vanille. Tag dejen ud på bordet og arbejd den godt igennem. Del den i 2 kugler, der hver rulles ud til en cirkel, som deles i 8 trekanter. Læg lidt remonce på hver trekant og tril dem til horn. Lad dem efterhæve 20-30 min. Pensl hornene og pynt dem med mandelsnitter.

Bagetid: ca. 15 min. ved 200° .

 

 

Birthe's Madside