Birthe's Madside

 

Mors gæstekrans
  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g gær
  • 1 spsk lunken vand
  • Fyld:
  • 75 g margarine
  • 75 g sukker
  • 50 g sukat
  • 50 g rosiner
  • 50 g knuste makroner
  • Pynt:
  • æggestryggelse
  • groft sukker

Gæren opløses i æggene og det lunkne vand, hvorefter mel tilsættes, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Form dejen til en pølse, der rulles eller klappes ud til et stykke på ca 15 cm's bredde og 85 cm's længde. Langs midten af dejen anbringes remoncen, der smøres godt ud, og ovenpå lægges rosiner, sukat og de knuste makroner. Dejens sider foldes mod midten, lidt ind over hinanden, anbringes på en smurt plade som krans eller kringle og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Stryges med æggestryggelsen, drysses med groft sukker og bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 220 grader i ca 12 min.

 

 

Birthe's Madside