Birthe's Madside

 

Nøddehorn med fløde
Brød - Personer: 12
  • 1½ dl fløde
  • 25 g gær
  • 100 g smør eller margarine
  • 6 dl hvedemel (350 g)
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • æg til pensling
  • Fyld:
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 3 spsk sukker

Fløden lunes, gæren udrøres heri. Fedtstoffet smuldres i melet. Fløde, sukker, salt og æg tilsættes, og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Fyldet røres sammen. Dejen slås ned og rulles ud i en stor cirkel. Cirklen deles i 12 trekanter. 1 tsk. fyld lægges på hver trekant. Rulles sammen fra den brede ende mod midten og formes til horn. Efterhæver på pladen i ca. 20 min., og bages ved 200° i ca. 15 min.

 

 

Birthe's Madside