Birthe's Madside

 

Sirupskage med kærnemælk og krydderier
1 bradepande
  • 350 g sirup (2 ½ dl)
  • 2 tsk tvekulsurt natron
  • 250 g sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 100 g smør eller margarine
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 750 g hvedemel

Sirup, sukker og smør smeltes i en gryde og afkøles. Mel, natron og krydderier sigtes og røres i sirupsmassen skiftevis med kærnemælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande på ca. 3 l.

Bagetid: 1 1/4 time ved 150°.

Tips: Kagen smager bedst, når den ikke spises helt nybagt. Den kan eventuelt glaseres med hvid glasur eller kakaoglasur.

Kilde: Politikens "Vi bager" anno 1969.

 

 

Birthe's Madside