Birthe's Madside

 

Smørhorn 24 stk
  • 500 g mel
  • 250 g smør
  • 75 g gær
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids kardemomme
  • Pynt:
  • hakkede mandler el. nødder
  • sukker
  • æggestrygelse

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej. Dejen deles i tre lige store kugler. Hver kugle rulles ud i cirkelform med en diameter på ca 25 cm. Hvert stykke deles i otte lige store dele. På hvert stykke lægges der en tsk af fyld. Dejstykket rulles sam-men fra den brede ende. Den spidse ende af dejen skal slutte i bunden, så hornet ikke springer op. Stryges med æggestrygelse og drysses med hakkede mandler el. nødder og sukker og sættes på to plader, som stilles til hævning på et lunt sted i ca 20 min. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca 15 min.

 

 

Birthe's Madside