Birthe's Madside

 

Smørkage
  • 250 g mel
  • 75 g smør/margarine
  • 25 g sukker
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • Fyld:
  • 75 g margarine
  • 200 g brunt farin
  • 3 tsk kanel
  • ca. 1½ dl rosiner
  • Creme:
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • vanille

Fyld: Det hele blandes i en gryde, hvor det smelter under svag varme.

Creme: Æg og sukker piskes let sammen. Melet tilsættes under piskning. Mælken kommes i, og det hele koges op under omrøring. Koges et par min og smages til med vanille. Afkøles.

Dej: Gær, sukker og salt blandes med den lunkne mælk. Æg og 3/4 af melet tilsættes. Fedtstoffet smeltes, afsvales og kommes i. Dejen æltes med resten af melet, til den er lind. Stilles til hævning i ca 15 min. Halvdelen af dejen skal bruges til bund og resten til snegle. Bunden rulles ud, så den har en passer til formen. Det bliver til 2 springforme eller en bradepande (30*20) af denne portion. Halvdelen af fyldet smøres på bunden, og halvdelen af cremen kommes ovenpå. Resten af dejen rulles ud (60*30). Resten af fyldet smøres på og ligeledes cremen. Dejen rulles derefter som en roulade, der skæres i ca 24 stykker, som sættes ovenpå bunden med skærefladen opad og nedad. Efterhæver ca 30 min. Pensles med æggestrygelse og bages på midterste rille ved 200 grader i ca 20 min. Pyntes med hvid glasur.

 

 

Birthe's Madside