Birthe's Madside

 

Stollen 3 stk.
  • 10-12 dl rosiner, cocktailbær, sukat og syltet appelsinskal
  • 100 g gær
  • 5 dl mælk
  • 1,2 kg hvedemel
  • 300 g stuetempereret smør
  • 3 dl sukker
  • smeltet smør til pensling
  • flormelis til garnering

Smuldr gæren. Varm mælken til den er fingervarm og hæld den over gæren under omrøring. Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret. Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time. Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet. Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen. Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca 1 ½ cm tyk. Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min. Bages ved 200 grader i ca 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme. Når brødene er kolde sigtes flormelis over.

Tips: Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til mange lejligheder.

 

 

Birthe's Madside