Birthe's Madside

 

Æblemedaljer ca 16 stk
  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 2 spsk fløde
  • Fyld:
  • 250 g fast æblemos
  • 1 æg til pensling
  • 25 g mandler
  • 2 spsk sukker

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker i. Rør gæren glat med fløden og kom den i. Ælt dejen goft, og læg den koldt en ½ time. Rul den ud på melet bord og stik den ud med glas eller udstiksform til medaljer, ca 8 cm i diameter. Læg 1 tsk frugtmos på halvdelen af medaljerne. Pensel kanten med sammenpisket æg, læg en medalje over hver og tryk kanten godt til. Sættes på plade med bagepapir. Pensles med æg og drysses med sukker og snittede mandler. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 15 min. Afkøles på rist.

NB: I stedet for æblemos kan anvendes abrikos- eller sveskemos og kagerne kan drysses med hakkede nødder i stedet for mandler.

 

 

Birthe's Madside