Birthe's Madside

 

Chokoladekage med rosiner
  • 125 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk kakao
  • 100 g rosiner
  • ½ dl fløde
  • 3/4 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 275 g mel

Smør og sukker røres godt, til det er let og luftig, æggeblommerne røres i én ad gangen. Tilsæt kakao og rosiner. Bland fløde og mælk og rør det skiftevis med melet, der er blandet med bagepulveret. Æggehviderne piskes helt stive og vendes forsigtigt i til slut. Fyld dejen i en velsmurt sandkageform og bag kagen på næstnederste rille ved 175 grader i ca 50 min. Lad kagen stå og svale lidt af, inden den tages ud af formen. Når den er taget ud, køler den af på en bagerist. Sigt lidt flormelis over kagen.

 

 

Birthe's Madside